Koncerter i et jubilæumsår

Trinitatis Kirkes Pigekor 25 år 1992 – 2017

Akademisk kor, Aarhus

Søndag den 8. oktober 2017 kl. 16.00

Nordisk musik for cello og kor.
Mattias Rodrick, cello
Morten Faurschou, dirigent.

I samarbejde med Fredericia Musikforening.
Entre kr. 50, der betales ved indgangen.

OM KORET:
Akademisk Kor Aarhus med dirigenten Ole Faurschou er gået sammen med den svenske cellist Mattias Rodrick om at sammensætte et koncertprogram med ny nordisk musik for kor og cello. Celloen betegnes ofte som det instrument, der minder mest om den menneskelige stemme, og kombinationen med kor giver nogle særlige klanglige muligheder.

Akademisk Kor har tidligere givet koncert i Trinitatis Kirke, så for mange er der udsigt til et glædeligt genhør.

Koret består af ca. 40 sangere, der primært kommer fra det musikalske miljø omkring Universitetet og Musikkonservatoriet i Århus. Koret hører til blandt de dygtigste i Danmark og har vundet mange inden- og udenlandske priser samt udgivet flere cd’er.

Brahms: Ein Deutsches Requiem

Søndag den 26. november kl. 16.00 og tirsdag den 28. november kl. 20.00

Fredericia Musikforenings Orkester,
Cantemuskoret,Vejle
Haderslev Lærerkor
Mandagskoret, Fredericia med sangsolister Iben Silberg og Andreas Pilegaard Winther.
Anne Cathrine Kielland Lunde, dirigent

Entre kr. 150, stud. og unge under 18 år kr. 100. Betales i døren.

OM KONCERTEN:
Fredericia Byorkester opfører under ledelse af Anne Cathrine Kielland Lund sammen med en række - til lejligheden sammenbragte kor - Brahms Requiem ved fire koncerter i i slutningen af november. Koncerterne er Fredericia Byorkesters bidrag til 500-året for reformationen.

Koncertrækken indledes i Trinitatis Kirke søndag den 26. november kl. 16.00 og gentages tirsdag den 28. november kl. 20.00. Derefter i Christiansfeld og i Vejle d. 3. december.
Brahms Requiem blev komponeret i 1867 - altså 350 år efter reformationen - og stilen i musikken er en slags 1800-tals opdatering af barokmusikken.
I Brahms version blev hans requiem til en messe for de levende, ikke for de døde. Et gribende og storslået korværk til glæde, trøst og håb.

Advents- og julekoncert - Trinitatis Kirkes Pigekor 25 års jubilæum

Søndag den 3. december kl. 16.00

Trinitatis Kirkes Pigekor
Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel

OM KONCERTEN:
Julemåneden indledes med den traditionelle advents- og julekoncert i Trinitatis Kirke. I forbindelse med koncerten markeres pigekorets 25 års jubilæum.

Pigekoret blev stiftet af Niels Erik Aggesen i 1992 og har gennem årene udvikletsig til et ambitiøst og velsyngende kor.