Koncerter i Trinitatis Kirke

Koncerter der markerer 5.-6. juli fejringen

Minde- og festkoncert

Torsdag den 5. juli kl. 19.00

Traditionen tro danner Trinitatis Kirke rammen om den kendte og elskede 5. juli Minde- og Festkoncert, som er led i rækken af Fredericias mange arrangementer i anledning af 5. og 6. juli begivenhederne.
Som tidligere medvirker en messingkvintet fra Slesvigske Musikkorps med organist Niels Erik Aggesen på orgel. Derudover medvirker Trinitatis Kirkes Pigekor og herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor

Medvirkende:
Musikere fra Slesvigske Musikkorps
Trinitatis Kirkes Pigekor
Herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor
Theis Reinvang, dirigent
Niels Erik Aggesen, orgel.

Fri adgang.

Morgensang og guitartoner

Fredag den 6. juli kl. 9.30

6. juli-festdagen indledes med morgensang og sprøde guitartoner ved Carsten Corda Pedersen, guitar Vibeke Højlund, sanger i Trinitatis Kirke.
Morgensangen varer en halv times tid og bagefter indbydes der til morgenkaffe i Sognegården frem til 6. juliprocessionens start kl. 11.00.

OM MORGENSANGEN:
Det er guitaristen Carsten Pedersen og sangeren Vibeke Højlund, der har sammensat et program med afsæt i den danske romantik og tiden omkring 1849. Carsten Pedersen er et nyt ungt guitartalent, der roses til skyerne. Hans koncerter og cd udgivelser har fået ekstraordinært flotte anmeldelser og musikanmeldere betegner ham som en guitarist i verdensklasse.

Fri adgang.

6. juli aftenkoncert med Pigekoret

Torsdag den 6. juli kl. 21.30

6. juli aftenkoncert med Pigekoret Trinitatis Kirkes Pigekor 25 år
Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel

Danske Årstidsange- og salmer (2. del Sommerhalvåret)
Det er den danske sangskat, der fokuseres på ved aftenkoncerten. Kirkens Pigekor markerer bl.a. sit jubilæumsår med to koncerter med danske årstidssalmer og -sange.

Den anden koncert i rækken, koncerten med forårs- og sommersange, præsenteres ved 6. juli aftenkoncerten. Et program der begynder med de spæde forårssange og fortsætter med et stort udvalg af lyse og milde sommersange og - salmer. Programmet slutter med en afdeling med aftensange. Pigekoret dirigeres af organist Niels Erik Aggesen. Derudover spiller han enkelte orgelværker fra den danske romantik – fra tiden omkring 1849

Koncerten begynder kl. 21.30 og der er fri adgang.

Sommerkoncert

Kiev Kammerkor

Torsdag den 9. august kl. 20.00

Trinitatis Kirke får atter besøg af Kiev Kammerkor, som led i korets Danmarkstourné.
Dette helt særlige kor, med den storladne russiskortodokse kirkemusik og helt særlige stemmepragt.
Koret har igennem de seneste mange år givet koncert i Fredericia, hvor sangerne gang på gang henrykker et trofast publikum.

Kiev Kammerkor er dannet i 1990 og er hovedstaden Kiev's officielle kor. Koret består af 21 sangere, alle uddannede på konservatorier i Ukraine. Stemmerne er fordelt på 10 dame- og 11 herrestemmer. Repertoiret omfatter stort set al slags musik, gammel og ny, kirkelig og verdslig, vest- og østeuropæisk, men for det danske publikum er det den russisk-ortodokse og ukrainske musik, som har gjort det største indtryk. Kiev Kammerkor er et utrolig flittigt kor, det uropfører værker, indspiller CD'er, og giver koncerter i ind- og udland.

Der kan købes billetter ved indgangen til kirken fra kl. 19.15. Entre kr. 80,-.