Koncerter i Trinitatis Kirke


Aftensang

Aftensang lørdage kl. 16.00-16.30 i november- december

”Aftensangen” er et forløb over ca. 30 minutter med sang- og musikindslag, refleksion og fællesalmer til kirkeåret og årstiden. Et forløb, der skaber rum til fordybelse og eftertanke i årets mørkeste tid. Kirkens præster medvirker på skift med en kort refleksion over et valgt tema og kirkens korsangere synger for på fællessalmerne med Niels Erik Aggesen ved orglet.

Derudover er der forskellige lokale medvirkende. Rækken af aftensange indledes af Birgitte Krogsgaard med børnekoret fra Erritsøe. De følgende lørdage er det på skift Trinitatis Kirkes tre kor - børnekoret, juniorpigekoret og pigekoret - der medvirker. Senere er det Den Danske Salmeduo med Christianskirkens nye organist Hans Esbjerg på klaver sammen med Christian Wurst på saxofon. Den sidste aftensang inden jul er helliget en række solister fra kirkens eget pigekor.

Aftensangen foregår i kirkens kor og der afsluttes med et glas gløgg i kirkens våbenhus.

Lørdag d. 17. november     Erritsøe Kirkes Børnekor og Birgitte Krogsgaard, dirigent                               

Lørdag d. 24. november     Trinitatis Kirkes Børnekor

Lørdag d. 1. december       Trinitatis Kirkes Pigekor - med fredslyset fra Betlehem     

Lørdag d. 8. december       Trinitatis Kirkes Juniorpigekor              

Lørdag d. 15. december     Den Danske Salmeduo; Christian Wurst, saxofon og

                                        Hans Esbjerg (Christianskirken), klaver                      

Lørdag d. 22. december     Sangsolister fra Trinitatis Kirkes Pigekor

Helligtrekongerskoncert

Søndag den 6. januar kl. 16.00

Kammerkoret “Coro Misto”

Søren Birch, dirigent

Niels Erik Aggesen, orgel                                                            

Helligtrekongerskoncerten finder i år sted søndag d. 6. januar kl. 16.00. (Bemærk det ændrede tidspunkt) Kirken får besøg af “Coro Misto” under ledelse af Søren Birch.

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik uddannelsesinstitutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991 og er et kammerkor af høj standard. Coro Misto bevæger sig inden for det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik over romantikken til nyere værker.

Koret synger korsatser fra et klassisk repertoire, og ved koncerten synger koret ”Julen ud”; et program, hvori mange af julens salmer og sange indgår. Ved orglet sidder kirkens organist, Niels Erik Aggesen, der også sidder ved orglet til et par fællessalmer og enkelte orgelværker.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Y-mens-klubberne distrikt Lillebælt.

Orgelkoncert

Søndag den 3. februar kl. 16.00

Niels Erik Aggesen, orgel

Søndag d. 3. februar er der en mulighed for at høre Trinitatis Kirkes orgel ved en solokoncert, hvor kirkens egen organist Niels Erik Aggesen sidder ved orglet og undervejs fortæller om den programsatte musik.

Ved koncerten står der meget forskelligartet musik på programmet: Nye og nyere franske toner af Messiaen, Escaise og Gigout. Bach-inspireret musik af R. Schumann og endelig J.S. Bach repræsenteret med den berømte Toccata og fuga i d-mol. Samlet set er det et program, der afspejler Trinitatis Kirkes imponerende og vidtspændende orgel – lige fra de blideste stemmer til store og monumentale orgelklange – en musikoplevelse i et af byens smukkeste rum.

Trompet og orgel

Søndag den 17. Marts kl. 16.00

Niels Tilma, baroktrompet

Dennis Fick, orgel

Der er musik for orgel og trompet på programmet ved koncerten den 17. marts. Det er Niels Tilma på baroktrompet og organisten Dennis Fick fra Løgumkloster Kirke og tillige organistassistent her ved Trinitatis Kirke, der giver koncert.

Programmet består af fejende, flot og festlig barokmusik for de to instrumenter. Sammen og hver for sig spiller de musik af bla. Bach og Händel.

Det er to meget kompetente musikere vi får at høre: Niels Tilma har studeret baroktrompet på Guildhall School of Music. Siden har han som solist og orkestermusiker spillet med flere barokensembler i England, Sverige og i Danmark med Ensemble Zimmermann og hører til blandt Europas førende baroktrompetister.

Dennis Fick er uddannet organist fra Vestjysk Musikkonservatorium med videregående studier på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han i 2015 fik kandidatgrad i korledelse. Til daglig er Dennis Fick organist ved Løgumkloster Kirke og organistassistent ved Trinitatis Kirke.

Påskenat Musikgudstjeneste

Påskelørdag den 20. april kl. 22.00

Trinitatis Kirkes Pigekor

Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel

Elli Krog Foldager og Merete Ørskov, liturger

Påskenat i Trinitatis Kirke - lørdag d. 20. april kl. 22.00 - åbnes dørene igen for den meget stemningsfulde musikgudstjeneste, der i ord og toner stiller de store modsætninger op mod hinanden: Lys-mørke og liv-død. En musikgudstjeneste, som med andre ord danner en overgang fra langfredagsmørket til påskemorgenslyset. Niels Erik Aggesen leder koret og spiller enkelte orgelværker; kirkens præster medvirker som liturger.  Det er kirkens eget kor - Trinitatis Kirkes Pigekor - der synger.

Koncerter der markerer 5.-6. juli fejringen

Minde- og Festkoncert

Fredag den 5. juli kl. 19.00                                       

Musikere fra Slesvigske Musikkorps

Trinitatis Kirkes Pigekor

Herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor

Theis Reinvang, dirigent                     

Niels Erik Aggesen, orgel

Trinitatis Kirkes kendte og elskede 5. juli-koncert – Minde- og Festkoncerten - finder sted fredag den 5. juli kl. 19.00. En koncert, hvor hovedvægten ligger på dansk musik fra tiden omkring 1850 og de velkendte 5.-juliværker: Prins Jørgens March, Morgensang fra Elverskud, Altid frejdig og til sidst Kongernes Konge.

I anledning af 170-året for udfaldet er der nyt på programmet. En hengemt komposition af Niels W. Gade fra 1849 er fundet frem og arrangeret af Lars B. Olsen for messingkvintet og orgel. Det har været Gades bidrag til “Ånden fra 1849”, skrevet for to personer på 4-hændigt klaver og formentlig tænkt som musik, der dengang kunne spilles rundt i hjemmene. Det er tre karakterstykker; op. 18 “Hornet lyder og Trommen gaaer” med satsbetegnelserne “Bortrejse - Valpladsen - Hjemkomst”.

Morgensang i Trinitatis Kirke

Lørdag den 6. juli kl. 9.30

Elli Krog Foldager, sognepræst

Niels Erik Aggesen, orgel

Sognepræst Elli Krog Foldager og organist Niels Erik Aggesen har i fællesskab valgt at sætte fokus på et udvalg af nye morgen- og sommersalmer. Der er gennem de sidste 40 år skrevet nye salmer og komponeret nye melodier som aldrig før. Elli Krog Foldager fortæller, og tilhørerne får sammen med medlemmer af Trinitatis Kirkes Pigekor og organist Niels Erik Aggesen ved orglet lejlighed til at synge salmerne.

Oplæsning og musik

Lørdag den 6. Juli kl. 21.00

Paul Hüttel, oplæsning

Anna Hall, cello

Der venter tilhørerne en litterær-musikalsk sammenstilling af to af Guldaldertidens største forfattere med oplæsning og musik ved 6. juliaftensarrangementet.

Paul Hüttel læser tekster fra Kierkegaards værker og efterladte papirer samt fra H.C. Andersens eventyr. Den fremtrædende skuespiller, oplæsningens grand old mand og Reumert-prismodtageren Paul Hüttel læser teksterne ledsaget af Anna Hall på cello, der spiller musik af Mozart.

Det er forfatteren og filosoffen, mag. art. Jens Staubrand, der har redigeret teksterne af Kierkegaard og H.C. Andersen til dette arrangement. Koncerten, der varer en halvandens times tid, afsluttes i god tid forud for 6. juli-festens festfyrværkeri fra Fredericia Vold.