Koncerter i Trinitatis Kirke

Korkoncert med Haderslev Drengekor

Søndag den 18. marts kl. 16.00

Medvirkende: Haderslev Drengekor
Henrik S. Jespersen, dirigent.
Kristian Lumholt, orgel.

OM KONCERTEN:
Korets 10 års jubilæum - et program med engelsk katedralmusik af bl.a Stanford og desuden musik af C.E.F. Weyse og W.A. Mozart Haderslev Domkirkes store og velsyngende kor, der i år kan fejre deres 10 års jubilæum, blev stiftet af domkirkens organist Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008.
Koncerten er således et led i rækken af jubilæumskoncerter, der i juni 2018 omfatter koncerter så langt væk som New York og Washington. Haderslev Drengekor er et overordentligt ambitiøst kor, der på trods af dets unge alder allerede har markeret sig stærkt i kor- og musikverdenen. Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 58 sangere i alderen 9-61 år. Koret har givet talrige koncerter i Danmark og i udlandet.

Musikgudstjeneste i påskenatten

Påskelørdag den 31. marts kl. 22.00

Trinitatis Kirkes Pigekor
Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel
Elli Krog Foldager og Bent Andreasen, liturger

I år er det Lisbeth Smedegaard Andersens nye samling af passionssalmer med musik af Jesper Gottlieb og i flotte korarrangemter af Johannes Buch Andersen, der er den gennemgående musik ved påskenats musikgudstjeneste i Trinitatis Kirke.

Den mørklagte kirke, den dæmpede og dæmpede musik efterlader ingen i tvivl om at det er mørket, der råder. Med tekstlæsninger, der udtrykker sorg, afmagt og fortvivlelse og et kirkerum, der kun oplyst af få stearinlys, oplever alle mørket. Sådan indledes påskenat i Trinitatis Kirke – en meget stemningsfuld musikgudstjeneste, der i ord og toner stiller de store modsætninger op mod hinanden – Lys-mørke og liv-død.  Overgangen fra mørket til lyset indtræder ved at kirkerummet langsomt bliver oplyst ved levende lys og musikken skifter karakter.

Det er en musikgudstjeneste, som danner en overgang fra langfredagsmørket til lyset påskemorgen. Det er kirkens eget kor - Trinitatis Kirkes Pigekor - der synger; og ved orglet sidder kirkens organist Niels Erik Aggesen, der udover at lede pigekoret spiller enkelte orgelværker.

Minde- og festkoncert

Torsdag den 5. juli kl. 19.00

Traditionen tro danner Trinitatis Kirke rammen om den kendte og elskede 5. juli Minde- og Festkoncert, som er led i rækken af Fredericias mange arrangementer i anledning af 5. og 6. juli begivenhederne.
Som tidligere medvirker en messingkvintet fra Slesvigske Musikkorps med organist Niels Erik Aggesen på orgel. Derudover medvirker Trinitatis Kirkes Pigekor og herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor

Medvirkende:
Musikere fra Slesvigske Musikkorps
Trinitatis Kirkes Pigekor
Herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor
Theis Reinvang, dirigent
Niels Erik Aggesen, orgel.

Fri adgang.

Morgensang og guitartoner

Fredag den 6. juli kl. 9.30

6. juli-festdagen indledes med morgensang og sprøde guitartoner ved Carsten Corda Pedersen, guitar Vibeke Højlund, sanger i Trinitatis Kirke.
Morgensangen varer en halv times tid og bagefter indbydes der til morgenkaffe i Sognegården frem til 6. juliprocessionens start kl. 11.00.

OM MORGENSANGEN:
Det er guitaristen Carsten Pedersen og sangeren Vibeke Højlund, der har sammensat et program med afsæt i den danske romantik og tiden omkring 1849. Carsten Pedersen er et nyt ungt guitartalent, der roses til skyerne. Hans koncerter og cd udgivelser har fået ekstraordinært flotte anmeldelser og musikanmeldere betegner ham som en guitarist i verdensklasse.

Fri adgang.

6. juli aftenkoncert med Pigekoret

Torsdag den 6. juli kl. 21.00

6. juli aftenkoncert med Pigekoret Trinitatis Kirkes Pigekor 25 år
Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel

Danske Årstidsange og -salmer 2. del - Sommerhalvåret
Det er den danske sangskat, der fokuseres på ved aftenkoncerten. Kirkens Pigekor markerer bl.a. sit jubilæumsår med to koncerter med danske årstidssalmer og -sange.

Den anden koncert i rækken, koncerten med forårs- og sommersange, præsenteres ved 6. juli aftenkoncerten. Et program der begynder med de spæde forårssange og fortsætter med et stort udvalg af lyse og milde sommersange og - salmer. Programmet slutter med en afdeling med aftensange. Pigekoret dirigeres af organist Niels Erik Aggesen. Derudover spiller han enkelte orgelværker fra den danske romantik – fra tiden omkring 1849

Koncerten begynder kl. 21.00 og der er fri adgang.