Kor

Korsangen ved kirken

Der er tre kor ved kirken

• Pigekoret har ca. 20 piger med stor rutine i korsang

• Juniorpigekoret er for piger i alderen 12-16 år

• Børnekoret er for børn i alderen 9-12 år

Pigekoret

Trinitatis Kirkes Pigekor synger til alle gudstjenester (hver søndag kl. 10).
Koret er opdelt i forskellige grupper. Der er en koncertgruppe, en gudstjenestegruppe og en gruppe, der synger hver søndag og en, der kun synger hver anden søndag.
Korets medlemmer får løn for deres medvirken. Koret synger til flere koncerter, både i Trinitatis Kirke og rundt om i andre kirker. Koret har også gennem årene medvirket ved en del CD-indspilninger, senest med en ny 5. juli-CD i 2014. Pigekoret har gennem årene alene og i samspil med andre kor medvirket ved opførelser af en lang række af de store klassiske korværker, bl.a. Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Faurés Requiem, Saint-Saëns Juleoratorium, CarlNielsens Fynsk Forår og Kuhlaus Elverskud og Mozarts Requiem. Korets repertoire har gennem årene været centreretom den klassiske kirkemusik, de seneste år udbygget med et fyldigt repertoire af danske sange.

Pigekoret ledes af organist Niels Erik Aggesen. Koret øver tirsdage kl. 17-19.

Juniorpigekoret

Juniorpigekoret er vores nyeste kor. Det er for piger fra 12 til ca. 16 år. Pigerne lærer at bruge stemmen rigtigt, at synge efter noder, at synge flerstemmigt og de lærer de mest almindelige salmemelodier at kende. I løbet af året medvirker juniorpigekoret også ved gudstjenester og koncerter.

Koret ledes af organist Niels Erik Aggesen og øver tirsdage kl. 16-17.

Børnekoret

Trinitatis Kirkes børnekor er for alle børn i alderen 9-12 år. (ca 3-6.klasse)

Vi holder til i sognegården om tirsdagen fra kl. 15.30-17.00

I børnekoret har vi fokus på at det skal være sjovt at synge. Derfor arbejder vi både med sang, dans og leg. Vi synger med hænderne, lærer hvordan melodierne er sammensat og prøver at få musikken ind i kroppen. Midtvejs i hver korprøve holder vi en pause, hvor der er frugt.

Den sidste tirsdag i hver måned holdes der "åben korprøve." Her er forældre, søskende, venner og bekendte meget velkommen til at komme fra 16.30. Så synger vi lidt og demonstrerer hvad vi har lavet i den forgangne måned og spiser et stykke kage.

Børnekoret medvirker som regel også ved "Go'nat historie" som er en kort gudstjeneste med efterfølgende spisning den første onsdag i måneden.

Korlederne Anne Mette Berggren og Dennis Christoffer Bang Fick styrer løjerne - og kan kontaktes på enten mail eller SMS

boernekor@trinitatis-kirke.dk - 28 70 61 97 (AMB) 23 43 31 72 (DCBF)