Foredrag og livsoplysning

Velkommen til en række af interessante foredrag og inspirerende møder i Sognegården!

Se vores arrangementer nedenfor - de fleste foredrag er gratis, kun kaffen koster lidt.

Find flere informationer i aktivitetsfolderen.


Fredagsmøder - en fredag i måneden kl. 14.30

Kom og mød en række gode fortællere og foredragsholdere til de velbesøgte Fredagsmøder, som Trinitatis Sogn indbyder til. Udover et godt foredrag er der fællessang og hyggeligt samvær over kaffebordet med de mange andre interesserede.

Det er gratis at være med, og man betaler kun kr. 20,- for kaffen.

 

EFTERÅR 2017: Livet er det dejligste eventyr

I efteråret handler fredagsmøderne om forskellige vinkler på det her sære, sjove og forunderlige liv, hvor vi skal høre tre stærke fortællere og litteraturfortolkere, som vil oplive og oplyse, når vi spejler vores liv i de store fortællinger.

Find flere informationer om de enkelte fredagsmøder i aktivitetsfolderen.

 

FORÅR 2018: Derfra vores verden går

Forårets fredagsmøder sætter fokus på, hvad der kan påvirke og måske ligefrem blive drivkraften i et menneskes eller i en organisations eller en hel befolknings måde at handle på, være på og se sig selv i lyset af; er det nationalfølelse, kærligheden til et sted? Er det medmenneskelighed? Er det nød? Eller er det en religiøs eller politisk overbevisning? Mulighederne er mange og vi har inviteret fire kendte danskere, som selv drives af en glødende interesse for en tanke, en epoke, et særligt menneske, et særligt ideal.

Find flere informationer om forårets fredagsmøder i aktivitetsfolderen.


Aftenmøder

Fællesskab og samtale er en vigtig del af aftenmøderne i Trinitatis. At vi på baggrund af gode foredrag om vores fælles livsvilkår og kulturhistorie kan engagere mennesker i en samtale med hinanden. Det er der også altid lejlighed til, når vi inviterer til aftenforedrag, hvor tiden er god til at lytte og vi har fundet ro efter dagens mange gøremål.

Vi holder 2-4 aftenmøder i løbet af året i Sognegården og enkelte gange i kirken, det afhænger af emnets karakter. Ofte er disse foredrag arrangeret i fællesskab med gode samarbejdspartnere som Museets Venner og Fredericia Bibliotek.

Find flere informationer i aktivitetsfolderen.


Fyraftensmøder

Fyraftensmøder i Trinitatis Sognegård giver i en kort form mulighed for at koncentrere sig om udvalgte emner og samtidig møde nogle af de personer, der er førende indenfor deres felt. To møder vil sætte fokus på universet og os - og på videnskab og tro. Begge fyraftensmøder foregår fra kl. 16.30-18.00 og på en god times tid vil vi blive klogere på et stort emne om skabelse og skønhed og hvordan det hele er blevet til.

Se mere i aktivitetsfolderen


Litteratur og film til debat

Har man læst en bog eller set en film, som har påvirket ens følelser og tanker, kan man savne at få en god snak med andre om, hvad det var, der gjorde så stort indtryk. Det kan omvendt også være, at der var ting, man ikke forstod og derfor gerne vil høre om andres oplevelse af.

I den kommende sæson mødes vi 6 tirsdage kl. 19.30 – 21.30 for at debattere romaner, noveller og film.

I reglen er det en af deltagerne, som har valgt bogen og kommer medet oplæg til samtalen – men det er ikke noget krav for at komme og være med. Enkelte gange samarbejde med Fredericia Bibliotek om at invitere en forfatter til at komme og holde foredrag om sin bog (se nedenfor).

Bøgerne vil blive lånt hjem via Fredericia Bibliotek og kan afhentes i Trinitatis Sognegård.

Elli Krog Foldager leder aftenerne, hvor der også er tid til kaffepause og samtale ved bordene. Det er gratis at deltage. Kaffen koster kr. 20.

 

Litteraturaftener i samarbejde med Fredericia Bibliotek

I løbet af året samarbejder vi med Fredericia Bibliotek om to større litteratur arrangementer: 
En litterær baggårdsvandring og et forfatterforedrag.

Find flere informationer i aktivitetsfolderen.

 

 


Kunstudstillinger i Sognegården

Sognets kunstudvalg viser hvert år et par spændende udstillinger.
Vores mål er såvel at vise kunstnere, der arbejder med livsnære emner samt give mulighed for, at nogle gode lokale kunstnere kan vise deres arbejder. Udstillingen er i den store mødesal og kan ses ved arrangementer og i øvrigt når Sognegården er åben, dog ikke mandag og fredag, og i weekenden kun ved møder og arrangementer.  

Læs mere om kommende udstillinger.