Du er her: 
tirsdag04maj2021

Alsangskoncert

tirsdag04maj2021 kl. 16:30 - 18:00

Alsang – i anledning af 100 året for genforeningen og 75 året for befrielsen

Trinitatis Kirkes Pigekor, Niels Erik Aggesen og Dennis Fick, orgel og dirigent.

Borgmester Jacob Bjerregaard, skoleleder Joachim Grundtvig og sognepræst Elli Krog Foldager vil på skift introducere fællessangene.

Sidste år 2020, hvor det var 100-året for genforeningen og 75-året for Danmarks befrielse, indbyder vi med et år forsinkelse til en nyfortolkning af det landskendte Alsangs-fænomen fra besættelsestiden. Vi afholder således et fællessangsarrangement i kirken, hvor der synges og fortælles om sange og salmer med forbindelse til genforeningen og Danmarks befrielse, vort land og de værdier, der er vores. Vores fælles historie, sange om kamp og frihed og fædreland bliver den røde tråd i de valgte sange. Fællessangene introduceres af borgmester Jacob Bjerregaard og skoleleder fra Sct. Knuds Skole Joachim Grundtvig samt sognepræst Elli Krog Foldager, der hver har valgt tre sange, som de fortæller om.

Trinitatis Kirkes Pigekor synger for på fællessangene og synger enkelte korsatser undervejs. Organisterne Niels Erik Aggesen og Dennis Bang Fick medvirker henholdsvis på orgel og som dirigent.